Aamuinen pakkanen muuttui tihkusateeksi, joka ilmeisesti vaikeutti koirien työskentelyä. Jokaisessa maastossa oli varmuudella kettuja, mutta liikkeelle saaminen oli tänään usealle koiralle hankalaa.

Kävimme kolmessa maastossa seuraamassa päivän tapahtumia. Oppaat olivat asiaan perehtyneitä ja tunsivat maastot erittäin hyvin.

Tämä päivä ei ratkaissut vielä Kettukuninkuuden osalta mitään ja huomiselle päivälle toivon pitkiä hakuja ja myös pitkiä ajoja.

Tero Tykkälä 
Kettukilpa 2020 on päätetty järjestää 12.-13.12.2020

Perjantaina 27.11. on soitettu Aluehallintovirastoon ja kerrottu tapahtuman luonne ja järjestelyt. Aluehallintovirasto ei nähnyt ongelmaksi tarkoilla turvatoimilla ja pienellä ihmismäärällä tapahtuman järjestämistä. Aluehallintovirasto pyysi vielä olemaan yhteydessä Päijät-Hämeen tartuntatautien ylilääkäriin. Tri Majuri tavoitettiin ja hänelle kerrottiin puhelimessa tapahtumasta ja tapahtuman järjestelyistä. Hän myös vahvisti Aluehallintoviraston mielipiteen, että reuna-alueilla tällaisen ulkoilmatapahtuman suljettuna järjestämisenä ei ole estettä. On huolehdittava reiluista turvaväleistä ja sisätiloissa ei saa olla yhtä aikaa yli 10 henkeä. 
Hei
 
Terveysturvallisuuden näkökulmasta en näe tällä hetkellä estettä kilpailun toteuttamiselle.
 
Terveisin
 
Jukka Majuri
Tartuntataudeista vastaava lääkäri
Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä

-   Kokeessa noudatetaan Suomen Kennelliiton ja Suomen Ajokoirajärjestön kokeiden järjestämisohjeita.          -   Oireisena ei saa tulla koepaikalle. Ylituomarilla on oikeus poistaa oireinen henkilö paikalta, näin myös tullaan toimimaan.
- Koepaikalla on maskin käyttöpakko, myös ulkona.
- Ylituomaripuhuttelu tapahtuu perjantaina ulkona
- Paikalla ylituomaripuhuttelussa ovat vain koiranomistajat (1kpl/koira) sekä ryhmätuomarit. 
- Kokeeseen saa tulla vain yksi henkilö/koira
- Ryhmätuomari menee koiranomistajan kanssa maastoon joko kahdella tai yhdellä autolla omien päätöstensä mukaan, tuomareiden on varauduttava tarvittaessa käyttämään omaa autoaan.                                                                                                       
-  Palkintotuomari voi mennä suoraan maastoon ja sopia sinne tapaamisen ryhmätuomarin kanssa                           
- Tuomareiden ja mahdollisten oppaiden puhelinnumerot ovat taulukossa. Tuomarit ja oppaat sopivat keskenään tapaamispaikasta                                                                    
- Metsäpäivän jälkeen keskuspaikalle tulee vain koiran ohjaaja ja ryhmätuomari, palkintotuomari ottaa maastokorteista maastossa kuvat itselleen ja on valmis vastaamaan puhelimitse mahdollisiin ylituomarin tarkentaviin kysymyksiin
- Koetoimikunta tarjoaa kokeen jälkeen lounaan keskuspaikalla, ruokailu tapahtuu ulkona. 
- Paikallaolijat kirjoittavat nimensä ja puhelinnumeronsa ylös annettaviin papereihin, jotta koetoimikunta voi tarvittaessa ottaa yhteyttä. 
Kaikki noudattavat edellä mainittuja ohjeita, jotta kettukilpa 2020 saadaan vietyä läpi, ilman ongelmia.
 
Tervetuloa Myrskylään

Yhteistyössä:

Täällä odotellaan jo joulukuuta!