Uudenmaan Kennelpiiri

Ajokoirajaosto

1.9.2022

 Suomenajokoirien piirinmestaruuskokeen säännöt

SUOMENAJOKOIRIEN AJOK-AJOKOKEIDEN PIIRIMESTARUUSKOKEEN SÄÄNNÖT

PM-koe on järjestettävä vähintään kaksi (2) viikkoa ennen Etelä-lohkon karsintakoetta. Koe on samalla valintakoe Etelä-lohkoon. PM-kokeeseen on ilmoittauduttava kirjallisesti viimeistään kaksi (1) viikkoa ennen koetta. Ilmoittautumisen yhteydessä on nimettävä kaksi tuomaria, joista vähintään toisella on oltava oikeus toimia ryhmätuomarina. PM-kokeeseen saa osallistua koira, jolla on näyttelyssä vähintään laatuarvostelu H ja AJOK 1.tulos suoritettuna viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.

Koiran tai omistajan kotipaikka on oltava Uudenmaan Kennelpiirin alueella. Useamman omistajan koira osallistuu sen omistajan kennelpiirin mestaruuskokeeseen, jonka alueelle koira pääasiassa on sijoitettu. Koira voi vuosittain osallistua vain yhden kennelpiirin mestaruuskokeeseen.

Jos osallistujamäärä ylittää kaksitoista (12) koiraa, voi järjestäjä tarvittaessa leikata liian suurta osallistujamäärää aikaisempien tulosten perusteella, seuraavasti: järjestyksessä: 1.) Edellisen vuoden piirin mestari 2.) KVA -arvon saavuttaneet koirat 3.) Muut AJOK -tulokset 4.) Valintaan vaikuttavien tulosten mennessä tasan ratkaistaan osallistuminen arvalla.KVA -arvon ja AJOK -tuloksien saavuttaneiden koirien järjestys määräytyy pistemäärältään parhaan, viimeksi kuluneen kahden (2) vuoden aikana saavutetun, AJOK -tuloksen perusteella.

Osanottomaksun päättää Kennelpiiri, ajokoirajaoston esityksestä.

SUOMENAJOKOIRIEN KEAJ-AJOKOKEIDEN PIIRIMESTARUUSKOKEEN SÄÄNNÖT

PM-koe on järjestettävä vähintään kaksi (2) viikkoa ennen Etelä-lohkon karsintakoetta. Koe on samalla valintakoe Etelä-lohkoon. PM-kokeeseen on ilmoittauduttava kirjallisesti viimeistään kaksi (1) viikkoa ennen koetta. Ilmoittautumisen yhteydessä on nimettävä kaksi tuomaria, joista vähintään toisella on oltava oikeus toimia ryhmätuomarina.

PM-kokeeseen saa osallistua koira, jolla on näyttelyssä vähintään laatuarvostelu H ja KEAJ 1.tulos suoritettuna viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä. Koiran tai omistajan kotipaikka on oltava Uudenmaan Kennelpiirin alueella. Useamman omistajan koira osallistuu sen omistajan kennelpiirin mestaruuskokeeseen, jonka alueelle koira pääasiassa on sijoitettu. Koira voi vuosittain osallistua vain yhden kennelpiirin mestaruuskokeeseen.

Jos osallistujamäärä ylittää kaksitoista (12) koiraa, voi järjestäjä tarvittaessa leikata liian suurta osallistujamäärää aikaisempien tulosten perusteella, seuraavasti: järjestyksessä: 1.) Edellisen vuoden piirin mestari 2.) KVA -arvon saavuttaneet koirat 3.) Muut KEAJ -tulokset 4.) Valintaan vaikuttavien tulosten mennessä tasan ratkaistaan osallistuminen arvalla. KVA -arvon ja KEAJ -tuloksien saavuttaneiden koirien järjestys määräytyy pistemäärältään parhaan, viimeksi kuluneen kahden (2) vuoden aikana saavutetun, KEAJ -tuloksen perusteella.

Osanottomaksun päättää Kennelpiiri, ajokoirajaoston esityksestä


Muutos astuu voimaan 1.9.2022.

Ajokoirajaosto